Zdravá sladkosť | ovocná koža a jej príprava

ovocná-koža-zdravie

Dnes sa pozrieme na zdravý recept na ovocnú kožu. Jedná sa o zdravú sladkosť, ktorá sa skladá výlučne z ovocia, poniektorí pridávajú aj cukor, ale tu už by sme mohli polemizovať, či napísať prívlastok zdravá.

Na výrobu tejto sladkosti si treba zaobstarať ovocie. Ovocie môžete kombinovať podľa chuti. Pri výrobe tejto pochúťky sa odporúča ovocie s menším obsahom vody, ak si predsa vyberieme vodnatejšie ovocie môžeme si ho zahustiť s banánovým pyré. Dnes si ukážeme ako urobiť základnú verziu, ktorá sa skladá len z jedného druhu ovocia a to jahôd. Je to najjednoduchšia varianta, kedže jahody sa ľahko mixujú a výsledok je perfektný.

Samotná výroba

Jahody si umyjeme a nakrájame na menšie časti, aby sa nám lepšie mixovalo. Nachystáme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Ten môžeme z časti potrieť rastlinným olejom. Náš ovocný mix, v tomto prípade jahodový si vylejeme na plech a rozotrieme na tenkú vrstvu. Túto zmes vložíme do rúry, ktorú nadstavíme na nízku teplotu, cca 80° a sušíme približne 8-9 hodín podľa potreby. Náš ovocný mix sušíme dovtedy, pokiaľ zmes prestane byť vlhká. Výsledný produkt sa snažíme opatrne odlepiť z papiera a postrihať na pásiky, tie si môžete zrolovať a zabaliť do papiera.

Takúto zdravú sladkosť určite ocenia všetci vaši známi, najmä deti, ktoré sa ovociu často vyhýbajú 🙂

 

Zdravá sladkosť | ovocná koža a jej príprava
5 (100%) 1 vote

Komentáre